Sziasztok!
Hurrá túl éltük a zord telet, így csak keményebbek lettünk az új évre.
Minap kitaláltam, hogy ha már rossz idő akkor elővarázsolom cukrász képességeimet és meglepem a családom egy süteménnyel.
Egy egyszerűbb receptre esett a választásom, viszont én olyan vagyok, hogy szeretem mixelni a recepteket, illetve néha improvizálok, ami minden háziasszony és sütni tudó ember rémálma.
Elvileg egy keksz alaplapú csokoládés málnás kocka volt a cél.
Kezdjük az alaplapnál. Nem szeretem a vajas krémeket illetve tésztákat, ezért gondoltam az én sütimnek nutellás kekszes lapja lesz. Gyönyörűen nézett ki, ez az az imprózás ami emeli a minőséget. Szerintem
A töltelék: Na jó, na jó minden instagrammos videóban megnézem, hogy a tejszínt és a mascarpone krémsajtot összekeverve isteni krémet kapunk már csak ízesíteni kell.
Én is menő leszek.
Nem kellett hozzá akkora szakértelem, viszont előre gondoltam, hogy ennek majd egybe is kéne állnia, úgyhogy valahogy keményebbé kell tennem. Precíz háziasszonyként vettem habfixálót és zselatint is, hogy utána anyukámhoz rohanva mutogassam neki, hogy melyiket tegyem bele és a keresztkérdéseimmel az őrületbe kergessem. Mennyiséget ugye a fejemben tartom, úgyhogy a biztonság érdekében az egész zsacskóval beleszórtam, hiszen inkább legyen kicsit keményebb, mint hogy nem álljon össze.
Igen ám, de az nincs ráírva a zacskóra, hogy "Figyelem, ha túl sokat rak bele, akkor összecsomósodik a krém nem pedig még jobban megszilárdul, úgyhogy tanulja meg 1 gyors mondatban ledarálni, hogy ez egyébként egy nagyon finom krém, úgyhogy az ízét dicsérjék és ne az állagáról kérdezősködjenek"
Családom minden tagját szeretetem és hálám üldözi, mivel miközben elfogyasztották az mesterművem az: "Istenem" "Huuh" "Hmm" szavakkal illették (amit én dicséretnek értelmeztem, rá nem kérdeztem).
Képünk csak illusztráció, nem, nem így sikerült, a videóban látható a végeredmény.
Tekintsétek meg a videót :)